Select Your Style

Choose your layout

Color scheme

Tiparirea 3D “va fi mai mare decat Web-ul!”. Aceasta este prezicerea lui Chris Anderson, autor vizionar si fostul redactor-sef al revistei Wired, cu privire la viitorul tehnologiei de printare 3D.
Printarea 3D are cele mai mari sanse sa conduca urmatoarea revolutie industriala.

Printarea 3D este un proces prin care se creaza obiecte tridimensionale solide, pornind de la un model digital. Se realizeaza folosind procese aditive, in care obiectul este creat prin adaugarea de straturi succesive de material, fiind diferita de tehnicile de prelucrare traditionale (care folosesc in general procesele substractive, bazandu-se in principal pe indepartarea materialului prin metode cum ar fi reducere si foraj).
Procesul tehnologic de printare 3D este efectuat de catre o imprimanta, cu ajutorul tehnologiei digitale.

Tehnologia are aplicabilitate in special in crearea de prototipuri, mock-up-uri, modele si isi gaseste multiple aplicatii in industria bijuteriilor, incaltaminte, design industrial, arhitectura, inginerie si constructii, industria automobilelor, industria mobilei, industria aerospatiala, industria dentara si medicala, educatie, sistemele informatice geografice, inginerie civila, precum si multe alte domenii.

Plecand de la un model digital, prin tiparire 3D ideile pot fi testate imediat, uitand de costurile ridicate si dificultatile metodelor traditionale.
Tehnologia aditiva poate realiza geometrii complexe, structuri si elemente interne, modele imposibil sau foarte greu de realizat prin metode traditionale.

 

Prin scanare cu ajutorul unui scanner 3D, un prototip deja existent poate fi apoi multiplicat prin imprimare 3D, pentru a fi distribuit clientilor sau pentru a putea fi testat pe piata in vederea aducerii unor imbunatatiri. Piese ale prototipurilor utilizate in diferite faze de testare pot fi inlocuite in caz de uzura cu replica lor fidela, realizata prin scanare si printare 3D.

Muzeele si colectiile de arta pot digitiza prin scanare 3D exponate de valoare precum sculpturi sau basoreliefuri, artefacte arheologice. Reproduceri de inalta definitie si calitate ale acestora pot fi realizate la costuri si timp de executie mult diminuate fata de cele rezultate prin utilizarea metodelor clasice.

Printarea 3D este unica pentru ca permite oricui sa creeze un produs nou proiectat sau personalizat de la piese de arta, bijuterii, brelocuri, iPhone case-uri, jucarii, butoni de manseta, cani pana la cele mai complexe prototipuri sau forme imposibil de realizat prin tehnologii clasice.
Ganditi-va cat de usor le este creatorilor care isi testeaza produsul imaginat folosind imprimante 3D. Cu imprimanta 3D chiar conceptul pornirii unei afaceri s-a schimbat.